Aranycsillag Jógaklub
Menü
 
Jóga
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2010-01-04
 
Kapcsolat

Az Anaya foglalkozásai Budapest 23. Pistahegyi út 15/a és Bp.8. Kiss J. u. 4. Himalájai Központ

kornhoffer.tunde@hotmail.hu

☎  06 20 264 84 49

 

 

Anaya nőijóga: Isten velünk van! Nőknek, kismamáknak, gyermekeknek egyedi gyakorlatokkal kedveskedünk. 

Női jóga a hatha jóga alapjaira épülő, speciális módszer, a női test és lélek egész-ségének megőrzésért. Foglalkozásaink fókuszában:

Medencealapi izmok, záróizmok erősítése a jóga évezredes ászanáival, női testrészek szimbolikája, lelki jelentéstartalmának megismerése, relaxáció női pozicióban.

 
Jógaéletmód
Jógaéletmód : csoda csokis sütik és egyéb édességek

csoda csokis sütik és egyéb édességek

  2012.05.15. 12:40

Kisa Judit receptjei, teljes értékű alapanyagokból


 Sós palacsinta tepsiben sütve

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg finom liszt, 2 dl víz, 2 dl tej, 1 teáskanál só, 1 csokor petrezselyem zöld, 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt

Egy nagy tepsit jól kikenünk olajjal, de még jobb vajjal! A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra, s 3-4 percre betoljuk a tepsit, hogy átmelegedjen. A tojásokat összekeverjük a lisztekkel, vízzel, tejjel, sóval, petrezselyemmel. Beleöntjük a masszát az előmelegített tepsibe.12 perc sütés kivesszük, rászórjuk a sajtot és feltekerjük, mint a piskótát. A megolvadó sajt összeragasztja a tésztát.
Ötlet. Kiváló levesekbe, krémlevesekbe (vékony szeletekre vágva) és saláta mellé, önálló ételként.

Zabpelyhes keksz

 

 

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely

25 dkg tönkölylszt, teljes kiőrlésű

2 kávéskanál őrölt fahéj

5 evőkanál barnacukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

20 dkg vaj

4 evőkanál méz

némi tej - ha szükséges (én kb. 2 evőkanálnyit tettem bele)

mazsola vagy bármi más aszalt gyümölcs – ez el is maradhat

 

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra melegítjük. Közben az alapanyagokból jól formázható tésztát gyúrunk.

A tésztából kis golyókat formázunk, s azokat egymástól kb. 3-4 cm távolságra elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, szép sorban. Majd lelapogatjuk őket a kezünkkel, hogy 2-3 mm vastag korongokat kapjunk (ha vékonyabb, akkor ropogósabb lesz, ha vastagabb, akkor lágyabb. Ki hogy szereti…).

 

Kb. 12-13 perc alatt sül meg. A tepsiben hagyjuk hűlni – langyosan már szépen kiszedhető.

A varázslatos kenyér ropi
Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg dara, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 15 dkg lenmag vagy szezámmag, 3 csapott teáskanál só, 5 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 2,5 dkg élesztő
A lisztet, a darát, a köményt és a lenmagot tálba szórjuk, megsózzuk, az olajjal elmorzsoljuk. Ezután beleöntjük a fél deci vízben feloldott élesztőt, majd még 3 deci langyos vizet adunk hozzá, és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. 20 perc kelesztés után átdagasztjuk, és nagyobb dió nagyságú gömböket formázunk a masszából. Ezekből a gombócokból 20-25 centis rudakat sodrunk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 15-20 perc pihentetés után, 230°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt pirosra sütjük. Csiri bi, csiri bá, íme a végeredmény.
megsültek. kisa judit.jpg
kisülve :-)
Ha van kedved velem sütögetni vagy beszélgetni akkor az alábbi elérhetőségeimen elérhetsz.
mobil: 06 703216618
weboldal:
szakmai blog:
facebook oldal:
 
Csoda-csokis
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 5 evőkanál méz, ½ mokkáskanál vanília őrlemény, 1 dl tejszín, 14 dkg teljes őrlésű liszt, 14 dkg durvára őrölt dió (mandula, mogyoró)
A sütőt 180ºC-ra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a mézzel és a vanília őrleménnyel, a tejszínnel, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég. A tepsit kibéleljük sütőpapírral -vagy alaposan kivajazzuk, beleöntjük a masszát, és sütőbe téve 20 perc alatt készre sütjük.
Ha frissen vágunk bele, eléggé tapadós, ragadós lehet. Ha hűl, egy kicsit „visszaszilárdul”.
 
Csokis-mandulás (diós, mogyorós, kókuszos) felfújt
 
Hozzávalók: 6 db tojás, 10 dkg keserű csokoládé, 4 evőkanál méz, 2 evőkanál tejszín vagy tej, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 15 dkg őrölt mandula (vagy mogyoró vagy kókuszreszelék), vaj a forma kikenéséhez
 
A csokoládét a mézzel és a tejszínnel vagy tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Összekeverjük a tojás sárgákat az olvasztott csokoládéval, a fahéjjal, a mézzel, az őrölt mandulával (aki igazán bűnözni akar, még egy evőkanálnyi finom kakaóport is szitálhat a masszába). Lazán beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent formába tesszük, a 180-200ºC-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készül el.
 
“Feles” kenyér recept
 
Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 1 dl langyos víz, 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg fehér búzaliszt, 2-3 teáskanál só, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál szezámmag, bármilyen olajos mag 4 evőkanál mennyiségben, 3-4 dl víz, 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben feloldjuk (Egy kanál segítségével jól összekeverjük a morzsolt élesztőt a vízzel). Dagasztó tálba tesszük a lisztet, a sót, a köménymagot, az olajos magvakat, a feloldott élesztőt, és a maradék langyos vizet is hozzáöntjük. (Célszerű a kimért langyos vízből 0,5 dl-t tartalékolni, mert nem minden lisztnek egyforma a vízfelvevő képessége).
Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk. Amikor az edény falától elváló masszát kapunk, akkor dagasztjuk hozzá az olajat. ½ órán át langyos helyen kelesztjük, majd átgyúrjuk, és kiolajozott formába tesszük (pl. őzgerinc) ahol 20 percet kelesztjük.
Sütési idő: hideg sütőben kezdve 15 perc közepes hőfokon (gáz: 4-es fokozat, villany: 200ºC), 15 perc magas hőfokon (gáz: 8-as fokozat, villany: 240ºC), majd ismét 15 perc közepes hőfok.
Ötlet: Ha cipót készítünk, akkor előmelegítjük a sütőt 220ºC-ra. A második dagasztás után egy kerek vagy hosszúkás, konyharuhával kibélelt, enyhén kilisztezett, nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hogy 2-2, 5-szeresére tudjon dagadni. Kelesztési ideje 40-45 perc. A megkelt tésztát sütőlapra borítjuk, vághatunk rajta 1-2 mélyedést, és az előmelegített sütőbe tolva, egyenletes hőmérsékleten a sütési ideje 40-45 perc.
 
Szezámcsók
 
Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy 1dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 15 dkg méz (= 7 evőkanál méz), 2 tojás, 6 dkg zabpehely, 5 dkg mazsola, 15 dkg szezámmag, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
A vajat a mézzel, s a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a szezámmagot, a zabpelyhet, a mazsolát, s végül a lisztet. Evőkanállal formázható masszát kell kapnunk. Sütőpapírral kibélelt vagy kiolajozott tepsibe evőkanál segítségével halmokat teszünk, melyeket kicsit ellapítunk a kanál vagy villa segítségével. 180ºC-ra (gázsütőben közepes hőmérséklet) előmelegített sütőbe tesszük. Sütési ideje 10-12 perc.
 
Kása golyó
 
Hozzávalók: 20 dkg (apró szemű) zabpehely, 8 dkg mogyoró (vagy dió, vagy mandula), 4 dl tej (vagy víz), 12 dkg aszalt gyümölcs vegyesen, 5 dkg vaj, 3 evőkanál méz, 1 teáskanál házi vaníliás cukor, 6 evőkanál pattogatott amrant vagy kókusz reszelék
A zabpelyhet és a mogyorót külön-külön egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. Ezután a mogyorót durvább darabokra vágjuk, vagy aprítóban megőröljük. Utána felforraljuk a tejet, beleszórjuk a zabpelyhet és az aprított aszalt gyümölcsöket. Fakanállal kavargatva, kis lángon egészen sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mogyorót, beletesszük a vajat és belekanalazzuk a mézet. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk a masszából. Házi vaníliás cukorral kevert amarant magban megforgatva kínáljuk.
 
Túrós béles
 
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (8 db-os)
3 db tojás
250 g félzsíros tehéntúró
100 ml tejföl
5 + 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
100 g aszalt szilva
100 g aszalt sárgabarack
Elkészítése:
1.A réteslapokból kettőt tegyünk félre, a többit tépkedjük össze. A megmosott tojások sárgáját keverjük össze a villával áttört túróval, a tejföllel, az 5 evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Az összetépkedett réteslapot adjuk a túrós masszához, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.
2.Az egyik megmaradt réteslappal béleljük ki a maradék olaj felével kikent, kocka alakú sütőformát, öntsük bele a masszát, majd fedjük be a másik réteslappal. A tetejét kenjük meg olajjal, néhány helyen szurkáljuk meg, és tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe. Ezen a hőfokon süssük 15 percig, majd 175 fokra a emelve a hőmérsékletet újabb 15 percig. Miután kivettük, hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük fel.
Tipp: Ezt a bélest sósan is elkészíthetjük, ekkor különböző színes zöldségekkel, például póréhagymával, brokkolival, sárgarépával ízesíthetjük.
 
Tarhu
 
Hozzávalók: 6 dl tej, 2 dl apró szemű kukoricadara, 4-5 dl tejföl vagy joghurt
A tejet felmelegítjük, belehabarjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kanállal galuskákat szaggatunk belőle egy mély tálba, és rétegenként tejföllel vagy joghurttal locsoljuk meg.
Előző nap kell készíteni, és másnap fogyasztani.
Kellemes édes-savanykás üdítő étel.
 
 

 
kiemelt

Magas minőséget tapasztalni tanításon keresztül hatványozottabb lehetőség.


www.aranycsillag-joga.hu a részletekért!

Oktatóképzéseink:

Hétközbeni,és hétvégi kétéves, alapos ismereteket és tapasztalást segítő Anaya női jóga oktató képzés indul 

Anaya Kismamajóga oktató képzések folyamatosan tapasztalt , többgyermekes tanároktól.

Anaya Gyermek oktató képzés csütörtökönként négygyermekes tanártól

Női jógaterapeuta képzés Mezősi Annával és Kornhoffer Tündével

 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!